29.03.2024 14:28 |Головна | |
 
Меню сайту
Вхід
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Рокитнівська РДА
УОіН ОДА
Томашгородська ЗОШ №2
Персональний сайт методиста
РМК Рокитнівської районної ради
В.М.Маринич
Посилання


















Відповідно до плану роботи районного методичного кабінету 17 лютого 2010 року на базі будинку дітей та молоді методистом Н.Федорович проведено інструктивно-методичну нараду заступників директорів з виховної роботи.

На нараді обговорювались педагогічні шляхи вирішення проблеми щодо профілактики та запобігання жорстокому поводженню з дітьми.

Опрацьовано Положення про класного керівника навчального закладу системи загальної середньої освіти.

Проведено аналіз реалізації Програми національного виховання учнівсьої молоді Рокитнівщини на 2008-2020 роки за ціннісними ставленнями.

Обговорювались вимоги щодо планування методичних об’єднань класних керівників в навчальних закладах .

Про організацію роботи шкільних музеїв інформувала Кибукевич Р.А., заступник з виховної роботи Блажівської ЗОШ І-ІІІ ст.

За результатами інструктивно-методичної наради сформовані протокольні доручення.



17 лютого 2010 року на базі Рокитнівського НВК «Школа І ступення- гімназія» відбулося засідання школи молодого вчителя «Шанс» для вчителів суспільних дисциплін. Участь взяло вісім вчителів з Біловізької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Осницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Березівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Старосільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Томашгородської ЗОШ І-ІІ ступенів №3, Глинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Блажівської ЗОШ І-ІІІ ступенів за участю методиста відділу освіти Стрілець В.Л.

На засіданні було обговорено такі теми, як : Організація самостійної роботи учня.

Методика роботи з книжкою на уроці. Співбесіда з молодими вчителями про самоосвітню роботу. Було розроблено та запропоновано молодим вчителям памятки методичних порад. Було відвідано урок вчителя Рокитнівського НВК «Школа І ступення- гімназія» Бірюкової Ірини Миколаївни у 6-му класі на тему «Релігія та міфи про богів і героїв Давньої Греції». Окрім цього провели тво ... Читати далі »


16 лютого 2010 року на базі Боровської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося методичне об’єднання вчителів німецької мови на тему «Інтерактивні методи навчання на уроках іноземної мови».

Практична частина складалась з наступних питань :

  • робота на уроках з лексичним матеріалом;
  • робота в парах і групах;
  • розвиток комунікативних здібностей за допомогою коміксів;
  • «німецька без паніки», аудіювання, методичні рекомендації;
  • застосування інтерактивних методів навчання на уроках іноземної мови

В роботі взяло участь 18 вчителів німецької мови, керівник районного методичного об’єднання вчителів німецької мови Крук Валентина Іванівна , заступник директора з навчально-виховної роботи Мартенюк Людмила Миколаївна під керівництвом методиста відділу освіти Ж.Дубовець. Варто підкреслити велику педагогічну майстерність вчителів, які підготували семінар та поділились досвідом Крук В.І. та Боюки І.В.


Масевицька школа приймала слухачів семінару

Вже другий рік працює постійно діючий семінар керівників навчальних закладів району з теми «Створення інноваційного освітнього простору- необхідна умова для самореалізації та самовдосконалення вчителя та учня.»

16 лютого 2010 року на базі Масевицької ЗОШ I-III ст. під головуванням В Бунька , головного спеціаліста відділу освіти, пройшов семінар з теми «Система управління охороною праці в навчальному закладі». В теоретичній частині семінару прийняли участь : завідувач РМК Н.Трохимчук, яка представила нормативно-правову базу з питань охорони праці, В.Бунько та Г.Тимощук , які розповіли про забезпечення здорових і безпечних умов навчально-виховного процесу, запобігання нещасним випадкам серед учасників НВП.

Директор школи Смик Л.М. та заступник директора Кравченя О.В. представили, як охорона праці організована в Масевицькій ЗОШ I-III ст.. Керівники навчальних закладів здійснили ... Читати далі »


14 лютого 2010 року переможці І етапу, кандидати в дійсні члени та дійсні члени Рівненської МАН на базі Національного університету водного господарства та природокористування взяли участь в контрольних випробуваннях з базових предметів. Рокитнівський район представляли учні Томашгородського навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів-ліцей», Рокитнівського навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів-ліцей», Рокитнівського навчально-виховного комплексу «Школа І ступенів-гімназія», Рокитнівської загальноосвітньої школи№3 І-ІІІ ступенів, Біловізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Глиннівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Березівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Борівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Блажівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Карпилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Старосільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Більської загальноосвітньої школи ... Читати далі »


В лютому місяці в загальноосвітніх навчальних закладах району проходять тижні іноземної мови , під керівництвом вчителів-предметників , в яких беруть участь учні 2-11-х класів.

Тиждень іноземної мови в Рокитнівському НВК «Школі І-ІІІ ступенів-ліцею» був дуже насичений, свято на святі. А розпочався він 8 лютого. Кожного дня проходили конкурси, вистави та інші заходи.

Виставу для учнів 5 класів «Червона шапочка» провела вчитель англійської мови Шидловська Н.І., виставу «Антошка піде до школи» з учнями 5-Б класу підготувала Терещук О.В., про пори року розповідали та співали учні 7-Г класу разом з вчителем німецької мови Таргоній І.В.

Але найбільше всім запам’яталась вистава «Попелюшка», де учні 5-Б класу побували на балу, а також вміло зіграли роль принца та попелюшки. Учні співали, танцювали, грали в ігри та веселились на балу. Активними були Ющук Наталія (попелюшка), Кушнір Наталія (фея), Богданець Сергій (принц) та Кириловець Ольга (мачуха). ... Читати далі »


Конкурс-ярмарок педагогічної творчості-2010

Районний методичний кабінет має гарну традицію- щороку проводити конкурс кращих методичних напрацювань серед педагогічних працівників- конкурс-ярмарок педагогічної творчості. В цьому році в районному етапі конкурсу взяли участь 24 навчальних заклади в 10 номінаціях: «Етика, християнська етика», «Біологія», «Основи здоров,я та безпеки життєдіяльності», «Музичне мистецтво», «Художня культура», «Фізична культура», «Образотворче мистецтво», «Практична психологія», «Соціальна педагогіка», «Трудове навчання». На конкурс було представлено більше 90 методичних проектів: розробок уроків, позакласних заходів, методичних рекомендацій, матеріалів до уроків та ін.

Конкурс проходив протягом січня-лютого. Предметні журі оцінили роботи , визначили лауреатів та переможців.

12 лютого 2010 року на базі методкабінету в присутності вчителів, заступників директорів відбулося нагородження лауреатів ... Читати далі »


Перемога любить працьовитих

В цьому можна переконатися судячи з результатів першості району з волейболу серед учнівської молоді. 12 лютого у спортзалах Рокитнівської ЗОШ №3 та гімназії відбулася першість серед хлопців 1993 року народження і молодших в рамках ХІІІ районної учнівської Спартакіади Рокитнівщина - 2010. Боротьба була нелегка і тривала. Фінал першості закінчився після 19 години.

На початку змагань судді зареєстрували 14 команд, що прибули на змагання. Ігри першості показали прекрасну підготовку всіх команд до змагань. Перемогли найсильніші. На цей раз перемогу святкували волейболісти із Кам’яного, яким у боротьбі за перше місце поступилися спортсмени Старосільської ЗОШ. Третє місце у команди з Більської загальноосвітньої школи відвоювали учні з Карпилівки.

Змагання закінчились, але не закінчилась гра. Одразу після поєдинку ігровий майданчик заповнився новими гравцями, як учнями так і їхніми тренерами та вчит ... Читати далі »


Науково-методична рада пропонує


Відповідно до річного плану роботи 08 лютого 2010 року на базі районного методичного кабінету відбулося друге засідання науково-методичної ради методкабінету. В ньому взяли участь головні спеціалісти відділу освіти, методисти, голова ради районної організації профспілки працівників освіти Т.Ничипорчук, директор Томашгородського
НВК «Школа I-III ст.-ліцей» Прит О.С., завідувач Рокитнівського ДНЗ Бабенко С.С. та ін.

На засіданні розглядалися питання про проведення щорічного конкурсу «Вчитель року», районних та обласних олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, виконання програми національного виховання учнівської молоді, проблеми , які виникають при організації та проведенні цих заходів.

Членами науково-методичної ради було вирішено проводити заключний етап
конкурсу «Вчитель року» в грудні, олімпіади районного етапу – в методичні дні,
тренувальні з ... Читати далі »


11.02.2010 року на базі Біловізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів під керівництвом методиста відділу освіти Л.В.Сулковської було організовано та проведено чергове засідання методичного об’єднання вчителів білогії з теми «Інноваційні технології – єдиний шлях до якісної біологічної освіти в сучасних умовах».

Слухачами методичного об’єднання було розглянуто ряд питань з даної теми як у формі круглого столу так і у формі дискусії.

Вчителі закладу (Лопуга Т.О. та Пантюшко О.М.) продемонстрували свій творчий потенціал з використанням інноваційних технологій на уроці (7 клас тема уроку: «Відділ Мохоподібні. Особливості їх будови та процеси життєдіяльності») та позакласному заході (Ігрове шоу «Біос і поезія»).


« 1 2 ... 99 100 101 102 103 104 »
Новини порталу Педпресса


Новини порталу Батьківський комітет України

Copyright Osvita © 2024