25.04.2024 11:45 |Головна | |
 
Меню сайту
Вхід
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Рокитнівська РДА
УОіН ОДА
Томашгородська ЗОШ №2
Персональний сайт методиста
РМК Рокитнівської районної ради
В.М.Маринич
Посилання


















11 листопада 2013 року відбувся І – етап конкурсу «Вчитель року – 2014» у номінації трудове навчання. У конкурсі взяли участь вчителі:
- Крупенко Я.І., Масевицька ЗОШ І-ІІІ ступенів;
- Михайлицький Ю.П., Томашгородська ЗОШ І-ІІ ступенів №3;
- Кузьмич О.Х., Старосільська ЗОШ І-ІІІ ступенів;
- Маринич М.М., Рокитнівський НВК «Школа І-ІІІ ступенів-ліцей».
До другого етапу увійшли учасники, які за підсумками І – етапу отримали найбільшу кількість балів:
- Кузьмич О.Х., Старосільська ЗОШ І-ІІІ ступенів;
- Маринич М.М., Рокитнівський НВК «Школа І-ІІІ ступенів-ліцей».
- Крупенко Я.І., Масевицька ЗОШ І-ІІІ ступенів.


1 серпня цього року минуло 100 років із дня смерті української письменниці і перекладача Лесі Українки. Ларису Косач-Квітку (справжнє ім’я письменниці) літературознавці ставлять в один ряд із такими діячами початку 20-го століття, як Генрік Ібсен чи Моріс Метерлінк. Науковці наголошують: Леся Українка – це культурний діяч, значущість якого виходить за українські кордони. Водночас, попри всю грандіозність постаті Лесі Українки, донині немає повного зібрання її творів. Для видання, кажуть дослідники, все готове, однак на такий масштабний проект у держави немає коштів.

Теми, які у своїх творах піднімала Леся Українка, визначали не лише українську культуру початку 20-го століття – мова йде про глобальний контекст. «Навіть «Лісова пісня», про яку ми так багато говоримо, яку вивчають у школі, – там же мова не тільки про Волинь, про Перелесника, Мавку і Лукаша. Це передовсім її драма про свободу і про душу, про те, що людина має в собі справді те, до чого треба до ... Читати далі »


Підведені підсумки Всеукраїнських масових еколого-натуралістичних конкурсів районного етапу «Моя Батьківщина Україна», Всеукраїнської дитячої еколого-краєзнавчої естафети «Малі ріки – життя України».
Переможцями конкурсів стали:
1. Конкурс «Моя Батьківщина Україна»:
за напрямом «Заповідними стежками рідного краю»:
- Колектив учнів «Еколайф», Томашгородського навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів-ліцей» (вчитель Прит Ірина Василівна);
- Павлушенко Дмитро, учень 8 класу Біловізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (вчитель Павлушенко Оксана Володимирівна);
- експедиційний загін «Юний еколог» Остківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (вчитель Кондратовець Наталія Олександрівна);
за напрямом «Кухлик меду»:
- Охремчук Вадим, учень 11 класу Дубнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (вчитель Кравчук Олег Степанович);
- Богданець Марія, учениця 9 класу Будівської загал ... Читати далі »


06 листопада 2013 року на базі Томашгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 відбулося засідання Школи педагогічного зростання вчителів природничих дисциплін з теми «Практична складова реалізації програми природничих дисциплін».
Вчителі природничих дисциплін мали змогу перейняти досвід у проведенні уроків вчителів географії – Прит Т.П., хімії – Чернякович О.Н., біології - Попок А.О.. Уроки були проведені на високому методичному рівні з урахуванням компетентісного підходу у навчанні та вихованні учнів. Розглянули теоретичні запитання, провели практичне заняття для вчителів «Розвиток позитивного ставлення до життя» за участю шкільного психолога та підвели підсумок роботи ШПЗ.

Методист РМК І. Романчук



Мова - найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови - це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою - сильною і високорозвиненою стає нація і держава. З метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу щорічно в районі проводиться ряд заходів. І сьогоднішній день не став винятком. На базі Рокитнівського навчально-виховного комплексу «Школа І ступеня – гімназія» учнями та вчителями Рокитнівського навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – ліцей» проведено районну конференцію присвячену Дню української писемнос ... Читати далі »


Новини порталу Педпресса


Новини порталу Батьківський комітет України

Copyright Osvita © 2024