29.04.2024 05:24 |Головна | |
 
Меню сайту
Вхід
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Рокитнівська РДА
УОіН ОДА
Томашгородська ЗОШ №2
Персональний сайт методиста
РМК Рокитнівської районної ради
В.М.Маринич
Посилання


















Сучасний стан розвитку суспільства потребує такої підготовки педагога, яка орієнтована на розвиток особистості дитини та на саморозвиток і самовдосконалення вчителя, здатного працювати.

Вивчення питань з початкового навчання засвідчують, що однією із проблем вчителів є застосування нових навчальних технологій на уроках. Підняті проблеми розглядалися на методичному об’єднанні вчителів початкових (2) класів 11 березня 2010 року.

Н.Федорович, методист РМК


11 березня 2010 року на базі навчальних закладів Дубенського району пройшов обласний семінар-практикум для завідувачів районних (міських) методичних кабінетів (центрів) із теми: «Технологія моніторингових досліджень в діяльності районних (міських) методичних кабінетів, в якому взяла участь завідувач РМК Н.Трохимчук. Слухачі семінару познайомилися з палітрою методичних знахідок з даного питання, яку представили завідувач кабінету координації методичної роботи РОІППО Мельник Н.А., завідувач та методисти Дубенського РМК, директор та заступник директора Дубенської гімназії №2.

Учасники семінару-практикуму познайомилися із основними напрямками здійснення моніторингових досліджень у навчально-виховному процесі, з творчою лабораторією НВК «Школа-гімназія» та здійснили візит до Дубенського Державного історико-культурного заповідника. При підведенні підсумків слухачами семінару-практикуму було відмічено високий рівень його організації та проведення, акту ... Читати далі »


Щороку в березні місяці в загальноосвітніх навчальних закладах району проходять засідання атестаційних комісій, де педагогічним працівникам встановлюються (підтверджуються) кваліфікаційні категорії та присвоюються (підтверджуються) педагогічні звання. Засідання районної атестаційної комісії відбулося 01-02.03.2010 року в приміщенні районного методичного кабінету.


11 березня на базі Рокитнівського Будинку дітей та молоді відбувся семінар-практикум педагогів-організаторів загальноосвітніх навчальних закладів «Формування соціальної активності школярів через діяльність учнівського самоврядування». У роботі семінару взяли участь педагоги-організатори з 26 загальноосвітніх навчальних закладів району.

На семінарі розглядалися питання:

  • налагодження співпраці органів учнівського самоврядування з класними керівниками;
  • система навчання активу учнівського самоврядування;
  • участь учнівського самоврядування в реалізації Національної програми виховання учнівської молоді;
  • організація серед школярів конкурсних програм.

Також педагоги-організатори обговорили структуру річного плану роботи педагога-організатора, внесли пропозиції щодо організації і проведення ІІІ районного збору лідерів, конкурсу між лідерами «Лідер року».


11.03.10. на базі Рокитнівського навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – ліцей» під керівництвом методиста відділу освіти Сулковської Л.В. організовано та проведено чергове засідання школи молодого вчителя біології та хімії «Шанс». Метою заняття було навчати молодих вчителів організовувати самостійну роботи учнів, роботу з підручником тощо. Вчителі Рокитнівського навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – ліцей» Смик О.М. та Таталіба С.М. продемонстрували свої вміння перед молодими вчителями показовими уроками з даних дисциплін.

Крім того, з молоддю було обговорено, про підвищення своєї професійної діяльності шляхом самоосвіти.


У районі проведено І тур Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах. На огляд подали матеріали сім шкіл району із 35.

Серед учасників місця розподілилися наступним чином:

  • І місце - Карпилівська ЗОШ І-ІІІ ст
  • ІІ місце - Рокитніівський НВК «Школа І ст. – гімназія»
  • ІІІ місце – Томашгородський НВК «Школа І-ІІІ ст. – ліцей»

Переможці отримають матеріальні винагороди згідно Положення про проведення конкурсу.
Крім переможців участь в огляді – конкурсі взяли: Рокитнівський НВК «Школа І-ІІІ ст. – ліцей», Борівська ЗОШ І-ІІІ ст., Блажівська ЗОШ І-ІІІ ст., Осницька ЗОШ І-ІІ ст.

Методист РМК В. Маринич


Міжнародна Громадська організація «Врятуймо дітей Європи» (чорнобильців) проводить Міжнародний марафон «Милосердя».

В рамках акції проводиться підписна кампанія на газети «Чорнобильський Дзвін» та «Разом проти СНІДу». Кошти від щорічної акції спрямовуються на допомогу дітям, які гостро потребують лікування.

До участі у добровільній акції запрошувались всі вчительські колективи ЗНЗ району.

Взяли участь в акції колективи шкіл:

  • Купельська ЗОШ І-ІІ ст.(14 примірників)
  • Карпилівська ЗОШ І-ІІІ ст. (10 примірників)
  • Томашгородська ЗОШ №3 І-ІІ ст.( три примірники)
  • Осницька ЗОШ І-ІІ ст. (два примірники)
  • Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ст. (один примірник)
  • Хмільська ЗОШ І-ІІІ ст.(один примірник)
  • Рокитнівський НВК «Школа І ст.- гімназія (один примірник)

Хочеться подякувати за розуміння колективам вказаних шкіл, які з розумінням віднеслися до акції.

Методист РМК В. Маринич


На базі Будинку дітей та молоді відбулася виставка – конкурс «Воскресни, Писанко!». На виставку свої вироби запропонували 26 шкіл району.

Переможці конкурсу :

  • Чубик Інна та Покальчук Альона учні Дертівської ЗОШ І-ІІ ст. (вч. Чубик Л.В.)
  • Гурток «Юні майстри» Березіської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник гуртка Маринич О.І.)
  • 3. Карповець Юрій учень Березівської ЗОШ І-ІІІ ст. (вч. Карповець Г.М.)
  • Трохимчук Юля учениця Біловізької ЗОШ І-ІІІ ст. (вч. Смик Л.В.)


Методист РМК В. Маринич


10 березня 2010 року у місті Сарни відбулися обласні зональні змагання з баскетболу (юнаки та дівчата) в рамках ХІІІ обласної Спартакіади. Наш район представляли команди Томашгородського ліцею (юнаки) та Рокитнівського ліцею (дівчата). Обидві команди вибороли почесні другі місця.

Методист РМК В. Маринич


04.03.2010 року відбулося методичне об’єднання вчителів 4-х класів на тему: «Використання інноваційних технологій на уроках математики у початковій школі».

В роботі методичного об’єднання взяло участь 32 вчителі. Керівник методичного об’єднання Шкоропад В.П., та вчитель Козачок Г.С. показали майстер-клас щодо моделювання організації процесу роботи над задачею на уроках.

Методист районного методичного кабінету Н.Федорович ознайомила слухачів з листом Міністерства освіти і науки України від 01.02.2010 року № 1/9-50 «Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2009-2010 навчальному році».


« 1 2 ... 97 98 99 100 101 ... 103 104 »
Новини порталу Педпресса


Новини порталу Батьківський комітет України

Copyright Osvita © 2024